Skip to content

In memoriam Willy Ingelaat
02-01-1947 – 20-04-2022

 

Op 20 april 2022 bereikte ons het bericht dat Willem Ingelaat op 75-jarige leeftijd is overleden.

Willem was onze kantinebeheerder, onze steun en toeverlaat, onmisbaar voor de H.S.V. de Brasem.

Een bijzonder mens is ons ontvallen, Willem (die in werkelijkheid Willy heette) was een man van weinig woorden, alles tot in de puntjes geregeld. Op de maandagavonden om 19:00 uur ging de kantine open, maar een ieder is het opgevallen dat, als je om 17:00 uur van je werk naar huis toe reed, de lichten in de kantine al aan waren en dat Willem de zaakjes aan het voorbereiden was.

Niks was Willem te gek, hij was er altijd, ’s morgens om 07:00 uur loten, geen probleem, ’s middags om 15:00 uur een prijsuitreiking, koffie en warme hap stond klaar. Willem was een man van weinig woorden, menig maal kreeg ik als voorzitter van de H.S.V. de Brasem aan het eind van de avond een briefje in mijn hand gedrukt met daarin een aantal punten waar op gelet moest worden of die Willem veranderd wilde zien. Dat was zijn manier van communiceren, Nooit direct iemand aanspreken, nooit eisen stellen, Willem liet het over aan het bestuur, zij moesten daar voor zorgen.

Uit mijn gesprekken met Truus, zijn vrouw, bleek dat Willem thuis ook zo was. Zelfs als ik Willem wilde bellen en Truus opnam en ik vroeg of Willem thuis was, had Truus nog wel eens de neiging om te zeggen dat Willy in de tuin was. Willem wilde dan eigenlijk niet hebben dat Truus “Willy” had gezegd, voor de club was het “Willem” en dat moest zo blijven.

Willem is onmisbaar voor de club, zelden iemand gezien met zo’n hart voor de zaak, we zullen je blijven herdenken Willem, op onze manier. We zullen verder moeten zonder een onmisbaar persoon die hij was. Bij deze wil ik ook gebruik maken om Truus te bedanken voor de hele fijne gesprekken die we met elkaar gehad hebben, waarin we van elkaar geleerd hebben dat eigenlijk een ieder onmisbaar is in dit leven, dat we van elkaar leren en dat er altijd iemand is die van je houdt.

Dat is wat Willy ons meegeeft, ook jij bent voor anderen onmisbaar.

Translate »