Log In

Uitslag Optiek/juwelier Punte koppel

Super prijzen van Optiek/Juwelier Punte uit Gaanderen

De jaarlijkse Kermiskoppel wedstrijd van HSV de Brasem heeft dit jaar een extra stukje glans gekregen dankzij Optiek/Juwelier Punte uit Gaanderen, zij waren bereid om een stuk sponsoring op zich te nemen zodat deze wedstrijd nog meer elan kreeg dan het al had. Met prachtige prijzen (horloges, sieraden en zonnebrillen) was de prijzentafel uitgerust en een ieder moest dus zijn best doen om een van deze geweldige prijzen te bemachtigen. Men kon natuurlijk ook gokken dat de verloting wat op zou leveren.

Uitzicht boer Eringveld, Herman Hooijman in opperste concentratie

Het parcours bestond uit 2 vakken, één vak achter de D.R.U. en een vak bij boer Eringveld in de wei. Nu ben ik zelf een peuteraar en hou er van op voorn te vissen, ik had dus mijn zinnen gezet op het vak achter de D.R.U. maar mijn koppelmaat Herman Hooijman dacht daar even heel anders over en trok nummer 7, boer Eringveld (eerlijk gezegd niet slecht geloot, op het ondiepere gedeelte). Het is wel even op de tanden bijten omdat je eerst terug naar de auto moet en vervolgens nog even de wandeling naar het weiland van Eringveld. Eerlijk gezegd, je zit daar wel fantastisch.

Roy Peters speciaal ingevlogen uit Hongarije als koppelmaat van Karel Frazer

Normaal gesproken is het brasem wat de klok slaat bij boer Eringveld in de wei, echter de laatste onderlinge en overige wedstrijden lieten wel zien hoe lastig het is om ook maar één vis te vangen, dus het is helemaal niet zeker dat de brasem zich vandaag zou laten zien. Onze tactiek, van Herman en mij, was dan ook net even iets anders dan je hier zou verwachten, het voer volledig op voorn afgestemd, direct beginnen met kantvisserij en het midden lekker met rust laten. De wedstrijdpunten worden verdeeld over aantal en gewicht, gewicht daar gokten we niet op, puur voor de aantallen zijn we deze keer gegaan. 

De tactiek bleek goed te werken, in de eerste drift vlak langs het kantje was het meteen raak, mooi van de nul af. Herman heeft 4 driftjes gemaakt op 11,5 meter en toen direct ook terug naar de kant. We hadden daar de vis redelijk aan de trek, wel kleine vis, maar dat maakt niet uit voor de aantallen. Strak door blijven vissen want ik wist dat Theo Stroet en Ronald Tolkamp, maar ook Lex Wenting en Stefan Bongers ook zo slim zouden zijn om deze tactiek toe te passen en wat denk je van Karel Frazer en Roy Peters, ook niet de minste vissers.

Speciale voorbereidingen voor de wedstrijd van Lex Wenting

Lex Wenting had nog niet zo veel gevist dit jaar vanwege rugklachten, maar hij was er op gebrand om deze wedstrijd te scoren, hij had er zelfs al van gedroomd de nacht er voor, Lex zou en moest een horloge winnen. Toch zou het net even wat anders lopen dan hij gedroomd had…

Na anderhalf uur zie ik een eindje van onze stek een brasem boven water draaien, dat was voor mij het teken om bijna een halve liter pinkies en een bult casters te schieten, 2 kleine piertjes met een caster aan de haak en snel naar de 11 meter voerplek. Na nog geen 10 minuten krijg ik een halve opsteker, het drijflichaam van de dobber komt net boven water uit en dat was het… en nu? Wachten, na een 30 tal seconden draait de dobber zich en drijft richting het midden van de IJssel… NU, en ja hoor een mooie platte aan de haak, maar het vervelende was, en dat zul je net zien, haak in de bek en de lijn gehaakt achter de voorvin, dat was even zweten. Prachtig, Herman en ik hadden al zo’n 30 voorntjes en nu een mooie platte erbij, dan doe je zaken in zo’n wedstrijd.

Gerommel in de glazen bij Peter Heuberg en Cas Punte, volkomen verkeerde tactiek gekozen

In de ooghoeken hou je altijd je concurrenten in de gaten, echter op plek nummer 3 was wel iets bijzonders aan de hand, net terug van de verjaardag van zijn broer en al vast met zijn kop bij de kermis ging het op een of andere manier mis met Cas. Slecht voorbereid, nadorst, voordorst, zeg het maar, een ding was zeker er behoorlijk gerommel in de glazen op deze stek. Peter moest zelfs zijn tweelingbroer op pad sturen om nieuw aas te halen (voor zichzelf)

Zo zie je maar, het gaat niet vanzelf heren, we kunnen als mannen geen 2 dingen tegelijk doen, vissen en kermis vieren gaat ff niet samen. De concurrentie was scherp en strafte met harde hand.

Toch waren Herman en ik nog niet helemaal overtuigd van een goede klassering, zoals zo vaak verander je even van tactiek en gaat het mis. Wel een brasem gevangen maar het zag er er vrij snel naar uit dat dit weer een eenling was, snel weer terug naar de kant, maar niks hoor, het was helemaal gebeurt bij mij. Gelukkig was Herman vandaag ook super scherp en hij wist er nog een stuk of 6 bij te vangen (achteraf was dit ons geluk).

Na het eindsignaal bleek dat Stefan en Lex veel meer vis hadden gevangen en tot overmaat van ramp hadden Theo Stroet en Ronald Tolkamp ook nog eens 2 brasems gevangen, dan kom je aan het rekenen. Komt daar nog even bij dat Waarbroek – Scholten nog even een praatje komen maken, zij hadden meer dan 50 voorns, ja daar ga je dan, zal wel een 3e of 4e plek worden. Echter zij hadden helemaal geen 50 voorns en Theo en Ronald waren ook achtergebleven bij het aantal.

Ook deze keer laat weer eens zien hoe mooi het vissen op gewicht en aantal is, niets is helemaal zeker, je bent niet klaar met 2 brasems, je bent ook niet klaar met 50 voorns, het is de combinatie, hoe lastig het ook is de juiste tactiek te kiezen, maar een ding is zeker, blijf bij je gekozen tactiek en ga geen rare dingen doen. Hoe vaak blijkt achteraf dat je net 50 gram of 2 visjes te kort komt. Herman en ik hebben aan de gekozen tactiek vastgehouden en achteraf, dankzij de extra 6 vissen van Herman leverde ons dat de vakwinst op.

Teruggekomen bij het clubgebouw bleek dat de gekozen tactiek van Cas toch zwaar te vallen, terwijl de rest zich prima vermaakten zat hij volgens mij zijn zonde te overdenken.

Het was tijd voor de verloting.
Was mogen wij ons gelukkig prijzen met zo’n geweldige sponsor Optiek/Juwelier Punte uit Gaanderen, wat een geweldige verlotingstafel, namens alle vissers bedankt hiervoor. Toch zie je dat er zelfs bij zoiets als een verloting ook tactiek bij komt kijken. We zijn allemaal nog steeds onder de indruk van, en begrijpen nog steeds niet hoe jij Henry Splithof het voor elkaar krijgt zoveel prijzen in de wacht te slepen. Ik denk dat jou vrouw vanavond iets speciaals in gedachten heeft, je hebt zo ongeveer een halve juwelierszaak leeggeroofd ( het is je gegund ).

Na de verloting pakte H.S.V. de Brasem nog eventjes uit met de prijzentafel voor de wedstrijd, ook dit keer verzorgd door Panneklaar uit Ulft. Barbecue pakketten, met als extra’s een tas met salades en sauzen. Wederom helemaal perfect !

De H.S.V. de Brasem heeft er voor gekozen om alle inleggelden terug te laten vloeien naar de wedstrijdvissers, daarnaast zijn we weken bezig om sponsoren te zoeken, extra acties en inzet te verrichten door de vrijwilligers (waarvoor dank), dit is de reden dat het de H.S.V. de Brasem tekens weer lukt om een leuke wedstrijd te organiseren met daarnaast nog eens geweldige prijzen. Nee het gaat niet vanzelf en het vergt een behoorlijke inzet en tijd welke door vrijwilligers moet worden opgebracht. Wat je hiervoor terugkrijgt is een prachtige club mensen met hart voor de zaak, die samen lief en leed delen, ik wil dat toch eens gezegd hebben. Die extra inzet loont zich, je krijgt er veel voor terug en daarnaast, kijk maar eens goed, heeft het de H.S.V. de Brasem geen windeieren gelegd. De inzet loont ! Jongens bedankt hiervoor !

Effe terug naar deze dag, uiteindelijk bleek dat Patrick van Grol en Theo Wensink achter de D.R.U. net even iets sterker waren dan wij, met 1 wedstrijdpunt verschil hadden zij als eerste recht een prachtig, gegraveerd, horloge te kiezen (gefeliciteerd jongens). Toch ben ik trots op mijn koppelmaatje Herman Hooijman, een geweldige 1e plek in het vak en een 2e plek totaal, helemaal geweldig enne, sorry Lex de droom van de horloge ging vandaag even aan je voorbij, maar ik weet zeker, jou tijd komt nog.

vlnr. plek 2 R. Ditters, H. Hooijman, plek 1 P. van Grol en Th Wensing, plek 3 L. Wensing en S. Bongers

 

Het bleef nog lang gezellig na afloop op de club, het schemerde al en Cas was er nog steeds niet uit wat er mis was gegaan, het donderde nog lang na in zijn hoofd.
 

 

 

 
Naar stand Oude IJsseltrofee

Geef een reactie

Log In or Create an account