Log In

Kermiskoppel 2018

Eindelijk was het weer zo ver, de jaarlijkse Kermiskoppelwedstrijd.

De H.S.V. de Brasem had, mede dankzij haar sponsoren, Mario Punte, Access4It en Panneklaar weer eens flink uitgepakt met de prijzen- en verlotingstafel. Van bierpakketten tot zonnebrillen, van vleespakketten tot en nieuwe printer, niet te zuinig dus. Daarnaast was er zelfs voor koppels die buiten de prijzen vielen nog een pakket samengesteld die onder hun verloot werd.

De wedstrijd kenmerkte zich en onderscheidde zich weer door het toepassen van aantallen en gewicht, hierdoor is het lastiger voor de vissers de juiste tactiek te bepalen. Neem nou mijzelf met mijn koppelmaat Herman Hooijman, eerst van ik zo’n 20 kleine visjes bij Eringveld in de wei terwijl Herman aan de kant een enorme platte haakte, die hij dan ook kansloos verloor. Casters en maden brengen op 11 meter en niet lang daarna werd de eerste platte binnen gehaald. We zaten er vol op tot, een hele grote groep kanovaarders (niet van de kanoclub) bijna over de hengels vaarden, gigantisch aan het schreeuwen waren en tot overmaat van ramp ook nog eens met de kano’s gingen schommelen en bewust omkiepten. Ouders met kinderen die zonder respect voor de mede-sporters volkomen asociaal bezig waren, totaal respectloos.

Gedaan dus met de vangsten, op het eind viel de schade nog mee 24 vissen waarvan 4 platte met een totaal gewicht van meer dan 8 kg, echter het koppel E, Derksen en H, Berendsen hadden 101 kleine visjes met, echt waar, een gewicht van 491 gram. Maar zeker ook het koppel P, Kaal en B, Oortgiesen waren flink op dreef en niet te vergeten S, Vrieling en B, Frericks.

Toch na lange tijd wel weer eens lekker gevist, iedereen had vis en de platte lieten zich ook weer eens zien.

Overall winnaars C, Punte en P, Heuberg.

Stand Oude IJsselTrofee

Log In or Create an account