Log In

Access4It wedstrijd

Keuzes maken

Het hele leven bestaat uit keuzes maken, dag in dag uit moeten we keuzes maken. Dat geldt ook voor het organiseren van een hengelsportwedstrijd, graag zou ik even willen stilstaan bij wat er bij komt kijken, welke keuzes gemaakt moeten worden en wie er bij betrokken wordt.

Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend, je gaat naar de wedstrijd van de H.S.V. de Brasem, daar hebben ze altijd een prima prijzentafel en vooral ook een geweldige verlotingstafel. Als je een beetje geluk hebt dan kom je met een prachtige prijs thuis zelfs zonder dat je goed gevist hebt. Je hoeft daar zelfs niks voor te kiezen, alles wordt voor je geregeld. We zijn er makkelijk in geworden tegenwoordig, alles lijkt zo vanzelfsprekend en veel wordt je op een presenteerblaadje aangeleverd. 

Betrokkenheid

Zo vanzelfsprekend is dat allemaal helemaal niet, zo’n wedstrijd organiseren kost heel veel tijd, vele keuzes moeten vooraf gemaakt worden, onderbouwt worden en doorberekend. Wat wil de H.S.V. de Brasem uitstralen, wie wordt er bij betrokken, wie organiseert wat en hoe betalen we dit, tenslotte zijn we een vereniging die er voor haar leden wil zijn en betrokken wil zijn bij haar leden en hengelsportvrienden.

Gelukkig hebben wij een hechte club waarin de vrijwilligers ook nog eens de handen uit de mouwen willen steken, denk daarbij eens aan Willem Ingelaat die gedreven de kantine beheert, de jongens van de wedstrijdcommissie (Karel Frazer, Cas Punte en Herman Hooijman die wederom het parcours perfect in orde had), Stefan Bongers die de financiële zaken tot in de puntjes geregeld heeft, Lex Wenting (ledenadministratie) en Jan Putman (secretariaat). Daar houdt het niet eens bij op, daarnaast zijn de leden ook nog eens nauw betrokken en verlenen hand- en spandiensten, jongens jullie weten zelf wie ik bedoel Peter, Walter, Sammie, Willem, Leo en alle anderen. Wat heb ik geluk met zo’n club jongens om me heen!

Partners

Ook deze keer, de Access4IT wedstrijd, zo’n wedstrijd organiseren kost een behoorlijke duit en derhalve moet je op zoek naar een partner. Ik noem dit bewust een partner en geen sponsor omdat dit de lading helemaal niet dekt. We zijn op zoek naar een partner, die net als wij een positieve uitstraling wil geven richting zijn klanten, die meedenkt en die ook nog eens de handen uit de mouwen wil steken. Zo’n partner hebben we gevonden, Access4IT (website Access4IT) een automatiseringsbedrijf die de klant begrijpt, die meedenkt en die voor haar klanten de armen uit de mouw wil steken om samen tot een oplossing te komen. Zo’n partner past bij de H.S.V. de Brasem en past bij de keuzes die we maken.

Waar ik ook bijzonder blij mee ben is de samenwerking met onze anderen partners n.l. de Hengelsportvereniging Gaanderen en de Hengelsportvereniging Wisch-Terborg. Niet alleen in de vorm van de Oude IJssel Trofee, maar ook daar buiten. We overleggen met elkaar, we helpen elkaar en we zijn er voor elkaar, als partners en niet als concurrenten. Ik denk dat we de juiste keuze hebben gemaakt om als partners samen te werken.
We hebben als H.S.V. de Brasem en prettig gesprek gehad met H.S.V. Het Baarsje Gendringen, graag zouden wij jullie willen uitnodigen om als partner deel te nemen aan de Oude IJssel Trofee, waarbij wij alle hulp aanbieden welke jullie nodig denken te hebben.

De wedstrijd

De Access4IT wedstrijd, ook zo’n wedstrijd waarbij je juiste keuzes maken van cruciaal belang was. Het was de laatste tijd niet best met de vangsten, bij Eringveld was het minnetjes en bij de DRU ging het wel maar was het de laatste tijd baars wat de klok sloeg. Als eerste waar kom je te zitten, Eringveld of DRU, het lot bepaald maar beïnvloed wel de keuze in voer, aas en techniek. Daarnaast heb je nog eens te maken met het weer, de regen de wind, de temperatuur en de luchtdruk maken deel uit van je keuzes.

Zelf had ik het geluk of de pech dat ik Eringveld loot, als echte voorntjes pikker was ik daar niet eens zo blij mee (3e keer al Eringveld voor mij), ik maak meer kans bij de DRU dacht ik zelf. Gelukkig had ik me goed voorbereid, 2 verschillende voeren, de tuigen op orde, paraplu bij me, komt wel goed dacht ik toch.

De wedstrijd voorbereiding begint, het regent, de lijn is nat, mijn handen nat, krijg ik de lus niet open om hem aan de connector vast te zetten, alles plakt aan elkaar. Ik probeer het eerst aan de kant, maar al snel merk ik dat dat niks wordt en zie Willy Berkelder rechts naast me al vis vangen in het midden, dus de keuze was gemaakt, naar het midden. Het gaat lekker, regelmatig een mooie voorn in het midden en ik ga gelijk op met Willy en Erik Derksen links naast me. Lekker een paar enorme plensbuien verder zie ik Herman Hooijman op kop nog steeds vrij kort vissen, ik denk bij mezelf Herman je maakt de verkeerde keuze, zeker toen Willy Berkelder rechts naast me ook nog eens platte begon te vangen en Erik Derksen links van me tot 2 keer toe een platte verspeelde.

Ja dan moet je wat, je moet kiezen, in een wedstrijd op aantallen en gewicht wegen beide zwaar, ga je door op aantallen, kies je voor gewicht of in mij geval (ik had al een behoorlijk aantal vis) ga je over op gewicht. Pieren cuppen, casters brengen, de platte bij mijn buren weglokken, zo gezegd zo gedaan. Het lukt, ik krijg de platte er op, in no time 4 platte in mijn net, helaas twee platte verspeeld, toch had ik het volste vertrouwen in dat het goed zat zeker omdat ik hoorde dat verder op in het parcours niet zoveel platte gevangen waren.

De juiste keuzes maken, daar draait het om, hoe moeilijk het is om de juiste keuzes te maken bleek na afloop van de wedstrijd. Herman Hooijman had de keuze gemaakt om door te gaan op de voorn, met 52 stuks 1e in vak wat aantallen betreft, zijn gewicht te laag. Zelf had ik met mijn 8 kilo plus een 4 in het vak wat gewicht betreft maar zeker op de aantallen me helemaal verrekend een 6je. Had ik nou meer gewicht moeten hebben of meer aantallen, welke keuze had ik moeten maken? Herman ving gewoon geen platte maar had er meer dan 4 moeten hebben om te winnen, de mix van beiden was het antwoord voor vandaag en die bleek door Willy Berkelder als beste te zijn uitgevoerd vandaag.

In Ulft bij de DRU was het heel anders, daar was het schraal (buiten verwachting) geen enkele brasem, dus was aantallen heel erg belangrijk. Ronald Tolkamp op nummer 54 werd winnaar zowel in aantallen als op gewicht, met 2 wedstrijdpunten de man van de dag.

v.l.n.r. Willy Berkelder, Ronald Tolkamp, Karel Frazer

Naar stand

Ron Ditters
Ik wens iedereen succes met het maken van de juiste keuzes.

Geef een reactie

Log In or Create an account